Näitusekoer vs töökoer

Minu kui passion person tahan töökoera. Õige argentiina dogi peab olema temperamentne ja see võimaldab pidada jahti metsseale. Pehmekas ja nunnukas nagu Lucha ja Zamba ei olnud võimelised minna loomale. Nad lihtsalt ei julge )))) ja sellist temperamnti pooldavad Skadninavlased. Mina küll mitte. Pehmekas ei tööta kui tõeline kaitsekoer ja ei lähe varrukale.
Minu number 1 ehk Lucha
Varrukatreeningus liputas tema saba ja üritas meeldida. Ta oligi selline koer kui meeldis, sest on ju ilus kui dogo liputab saba…Mõned kohtunikud näitustel on selle arvamusel ka. Igaühele oma…Mulle see eriti ei istu. Mulle meeldib kui koer on võimeline töötada…jahikoerana, valvena, ihukaitsjane, sõbrana…eks heal koeral on mitu ametit. Ja Lucha varrukatreeningud lõpesid sellega, et tema ei läinud tigedaks üldse ja kui sai varrukaga vastu kõrva, siis lihtsalt nuttis. Tema allergilised kõrvad olid alati “nõrk koht”.
Minu number 2 ehk Zamba
Zamba oli sündinud näitusekoerana. Noh mitte nii näitusetulemuste järgi (tema esimesed kutsikanäitused olid lihtsalt Väga Head ja juunioriklass enamuses ka…), vaid minu tahtmise järgi))) Maailmavõitjal 2006 saime me perspective 5 vaatamata sellele, et ma väga tahtsin ja Zagrebis 2007 saime Väga hea. Need kohtunikud mulle ei meeldi siiani ja nende juurde ma ei lähe, aga nimed nimetamata))) lihtsalt minu mulje.
Number 3 on Chala
Sündinud töökoer ja hulljulge ka muidu. Ta lihtsalt läheb ja ei mõtle ja ei karda ja kaitseb mind, toetab, armastab. Ta sureb minu nimel, minu asemele Ta on minu tütar ja me oleme väga sarnased. Ta ei salli emaseid – mina ka mitte kui see on tõeline bitch, tema ei usalda võõraid – mina ka mitte ja mõneid “väga tuttavaid” ka. Tema on passion dogo mina samuti kuigi olen inimene.
Tema kohe hakkas võitma ja ühe väga asjatundja kohtuniku arvamusel on ka big 4 vääriline. Ja üldse ta on Tõu Parim alati noh mõned mõõnaperioodid olid ka, meie triumf Maailmanäitusel 2009. Kus mina sain tuttavaks Aleksandra Hugonetiga ja ta aitas mind tassida puuri. Ja tema on maailmatäht ja minu jaoks kõige vingem doguero forever! Min ma lugesin, et Pampero Acon Cachuak (kõige vingem dogo ja Indio del Litoral ka) on surnud ja tema doguero hing on läinud koos temaga, siis arvasin, et mina olen ka samasugune ja Zamba surmaga läheb minu doguero hing ka ära…Aga me oleme erinevad – Zamba on surnud, mina sain tugevamaks….Rip Zamba ja elagu minu doguero hing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 5 = six